Merieke Voorneveld jarenlange ervaring

Merieke Voorneveld
Het begin

Het is begonnen als zoveel anderen die uiteindelijk van de paardensport hun vak hebben gemaakt: van de manege op de pony naar het paard. De echte "doorbraak" kwam na het afronden van mijn instructeursopleiding (Orun-cursus). Ik werd uitgenodigd om mee te rijden in het verrichtingsonderzoek KWPN-hengsten. 

Naast dat ik veel ervaring heb opgedaan met het rijden van jonge paarden was het fantastisch om hengsten als Ferro, Flemmingh, Gribaldi en Jazz te mogen rijden. Samen met Johan Hamminga heb ik toen ook een  aantal goedgekeurde hengsten gereden in de KWPN Hengstencompetitie.

 

Foto 2
Grote successen

Mijn eigen sportcarriére was in eerste instantie zowel spring als dressuurgericht, maar de grote successen kwamen uiteindelijk met o.a. Cosby, Desire, Kobalt en Legend. Er zijn diverse kampioenschappen binnengehaald en hoge klasseringen in de PSG.

Voor de KNHS heb ik de Orun Instructeursopleiding gegeven en een aantal jaren lesgegeven op de zomerkampen. Een mooie combinatie is dat ik naast het rijden voor mijzelf en het geven van les ik ook jurylid ben en daardoor vanuit verschillende ooghoeken een combinatie kan bekijken.

 

Merieke
VSN-finale en Pavo-cup

Ander mooi succes uit mijn carriére is het winnen van de VSN-finale voor drie jarige paarden met o.a. Glennridge en Fenomeen. Koraalfee en Sir Sinclair waren mijn toppers in onder meer de finale van de Pavo-Cup. De KWPN en voerleverancier Pavo hebben ervoor gezorgd dat ik ook in Rusland mijn kennis heb mogen overdragen door het geven van dressuur clinics en ook nu ga ik daar nog regelmatig heen.

Drents Jeugd Stimuleringsplan

Het jaar 2016 is het jaar dat ik betrokken ben als instructeur voor het Drentse Jeugd Stimuleringsplan en streef ik ernaar om de Drentse jeugd voorin mee te laten rijden qua resultaten op menig concours.

 

Merieke
Waarom Merieke als instructrice?
  • Veel ervaring met het opleiden en uitbrengen van verschillende paarden tot en met PSG-niveau
  • Indien gewenst kan ik jouw paard doorrijden
  • Begrijpbare tekst en uitleg in de lessen zodat je ook thuis met het rijden nog weet waar je mee bezig bent geweest
  • Ik ga met je mee op concours waarbij ik de proeven zal filmen en met jou zal nabespreken
  • Doordat ik jurylid ben en veel jureer zie ik wat er zoal "fout" kan gaan in de proef en dat neem ik mee in de trainingen
  • Ik kijk verder met jou naar het complete management plaatje.